00:00 - 23. mars 2018

EDB og design og sånn

Aftenpostens kunstanmelder Danby Choi har gjort seg bemerket med sterke analyser som at Paul Gauguins kvinnesyn er utdatert (han døde i 1903), og at vårens utstilling på Astrup Fearnley er «Kunst med stor K». Siste helg svingte han seg til nye høyder i en artikkel om konsertplakater, der han kom med følgende faglige utgreiing: «Er det et format som respekterer de kunstneriske komposisjonsprinsippene, så er det grafisk design. Her sørger dataprogrammer for matematisk å kalkulere balansen og fargepalettene slik at de blir optimalt iøynefallende.» En grafisk designer uttaler til Morgenbladet: «Altså, jeg gjør minimalt – data’n fikser egentlig det meste.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse