00:00 - 02. mars 2018

Der tiden står stille

Steve Reich:Pulse / Quartet. Nonesuch 2018

81-åringen Steve Reich fortsetter å produsere ny musikk den dag i dag. Et av hans siste stykker, Pulse, ble fremført for første gang i 2016 – og samme år presenterte han det vibrafon- og piano-baserte verket Quartet. Disse stykkene kom nettopp ut i albumformat, og beviser at målet til komponisten fortsatt er det samme etter nesten syv tiår i spillet: å leke med følelsen din av tid. De endeløse loopene, de harmoniske og disharmoniske opp- og nedgangene, og arpeggioene som veves bemerkelsesløst inn i hverandre, får tiden til å stå helt stille i noen minutter.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse