08:26 - 15. mars 2018

De som er de «menneskelige»

Hva kan man lære om ekstremistdokumentarer ved å lytte til innvandringskritikeren Hans Lysglimt Johansen?

Hovedperson: Ourania Michaloliakos er en viktig kilde i Golden Dawn Girls.

Jeg begynte på skolen da reformen L97 ble innført. Muren var falt, historien var over, kapitalismen var en kjensgjerning, ikke en ideologi. Der krusifiksene eller portrettene av den lokale diktatoren pleide å henge i klasserommene i andre land, hang det FN-konvensjoner på veggen hos oss.

Da jeg vokste opp, var ikke menneskerettigheter de politisk korrektes undertrykkende domene. Det var juss, det var barnelærdom, det var en barnekonvensjon du kunne true foreldrene dine med om du ikke fikk det som du ville. I 2018 er det ikke fullt så enkelt.

Hans Lysglimt Johansen, lederen for det innvandringskritiske partiet Alliansen, var tydeligvis på åpningen av dokumentarfilmfestivalen Human i helgen, og ga festivalen to stjerner i en brukeranmeldelse på Facebook (med bonus for at «det var hyggelig å være til stede, sosialt ☺»).

Annonse