Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Tidsskrift i museumsform

Fullformat Nyeste utgave av det svenske litteraturskriftet OEI er en utstilling.

Annonse

Grensene for hva et tidsskrift kan, bør og skal gjøre, har i mange år vært i bevegelse. I Sverige tar nå det litterære tidsskriftet OEI et steg videre, ved at hele OEI # 79 er en eneste stor utstilling, på Moderna Museet i Stockholm.

OEI vant prisen for årets nordiske tidsskrift i 2008, og er ifølge selvpresentasjonen et sted for «ekstra-disiplinære rom» og «de-disiplinerende øyeblikk», for eksperimentell tenkning og «montasjer mellom poesi, kunst, filosofi, film og dokumenter».

De vanlige OEI-numrene er ofte tykke bind, der enkelte bidrag ikke alltid er lett tilgjengelige. Men kanskje er det naturlig å realisere «montasjen» redaksjonen etterstreber, ved å lage en utstilling?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse