Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Er det en fugl, en fisk?

Foto: NTB scanpix
Annonse

Eller er det president Michel Temer, utkledd som Dracula? Sambaskolen Paraiso do Tuiuti i Rio de Janeiro i Brasil gjorde sin opptreden i årets karnevalparade til et gjennomført politisk innlegg – mot president Temer, mot arbeidslivsreformene hans og mot de enorme mediekampanjene mot Temers motstandere. Blodsugeren Temer var bare ett av flere innslag. Et annet var en haug med gulkledde ender, en parodi på anti-Lula-demonstrasjonene fra de siste årene, der gulkledde demonstranter på høyresiden har brukt enorme Lula-dukker i plast som visuell slagkraft. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse