Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Dypdykk i leire

Det skal godt gjøres å være sur i møte med Pablo Picassos keramikk.

Picasso. Keramik 01.02 - 27.05 2018 Beskrivelse: Poisson, 1951 Fisk
Annonse

Enhver Picasso-utstilling med respekt for seg selv, bør i tillegg til malerier omfatte minst et par keramiske arbeider. Det kan være en kanne som ligner en fugl, eller en krukke med yppige kvinneformer. Selv har jeg ofte blitt stående og studere disse og fått lyst til å se et større utvalg. Hvor mye keramikk laget Picasso? Hva inspirerte ham, og hvilke tendenser finnes i motivvalgene?

Vårens hovedutstilling på det danske kunstmuseet Louisiana besvarer alle disse spørsmålene. Det er den første store mønstringen av Picassos keramikk i Norden, og omfatter rundt 160 keramiske objekter fra perioden 1947–1964, samt noen papirskisser. Det er ikke ofte disse skjøre gjenstandene lånes ut, men Louisiana har med innlån fra Picasso-museene i Paris, Barcelona, Antibes og Málaga, samt flere andre europeiske museer.

Sen start. Pablo Picasso (1881–1973) var en av grunnleggerne av kubismen, men arbeidet i ulike stilarter gjennom sin lange karriere – som maler, skulptør, grafiker, forfatter og mye annet. Keramikk begynte han for alvor med som 66-åring, selv om han tidligere hadde gjort et par forsøk.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse