Annonse
00:00 - 09. februar 2018

En e-post fra Kongo

Annonse

At nigerianere prøver å svindle folk med dårlig skrevne e-poster, er velkjent. Nå har en ny variant nådd Norge. I postjournalen til Kulturdepartementet ligger et brev fra en mann som sier han er fra DR Kongos «kultur- og kunstdepartementet». Mannen spør om «audiens» hos kulturministeren: «By the Present, I come to you what the object takes again in the margin (…) we have the real pleasure of coming to ask for an audience, for a consultation concerning our cultures and to ask a collaboration in term of the culture for our country.» En byråkrat i Kulturdepartementet tok henvendelsen dønn seriøst, og sendte den videre til Utenriksdepartementet. Der fantes det imidlertid en kritisk leser som satte skapet på plass: «Konklusjonen er at UD avventer en eventuell formell henvendelse fra DR Kongo på korrekt diplomatisk vis. Den vil vel neppe fremmes fra en gmail-adresse.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Kultur

Magnus er et forbilledlig kompakt stykke norsk tv-komikk.