Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Hollywoods siste ildsjel

Sean Baker blakket seg nesten helt for å lage film om USAs fattige. 

Grunnforskning: – Vi gikk til alle motellene og snakket med alle som ville snakke med oss om livene sine, fortellingene sine, og hva de ville vi skulle fortelle om stedet, forteller Sean Baker om arbeidet med The Florida Project.
Annonse

«Det verste jeg vet, sier filmskaperen Sean Baker, er når du kan se at manusforfatteren går på gummisåler og later til å tenke at man fornærmer dem man portretterer om man ikke putter dem på en pidestall. Om du gjør noen til rene ofre eller martyrer, er de ikke menneskelige lenger, sier han.

Baker fanger bedre enn noen andre – dokumentarfilmskapere, aktivister, Bernie Sanders – hvordan det er å leve, å kjempe, på randen av den totale fortapelsen det moderne USA er villig til å forvise deg til om du faller gjennom. Han slo gjennom i 2013 med Tangerine, en film fotografert med Iphone, om transkvinner som selger sex i Los Angeles.

The Florida Project, som har norgespremiere denne uken, var årets klareste kandidat til utmerkelsen «for bra til å bli Oscar-nominert». Baker har fortsatt jetlag og har 40 minutter å avse under en pressedag på et hotellrom i Rotterdam. Siden filmen hadde premiere i Cannes i fjor, har han promotert den mer eller mindre non-stop, forteller PR-personen Sanam Jehanfard. De to siste dagene har han vært i Madrid og gjort 46 intervjuer på rad.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur