Annonse
00:00 - 02. februar 2018

Etterlyser ideer fra Nasjonalmuseet

– Jeg håper de kaster seg over dette med stor iver, sier kulturminister Trine Skei Grande om Nasjonalmuseets fremtidige bruk av Nasjonalgalleriet.

Annonse

At den nye regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet som del av Nasjonalmuseet var den største kulturnyheten i regjeringsplattformen som ble lagt frem 14. januar. Fremtiden til den tradisjonsrike bygningen har vært usikker helt siden det ble bestemt at Nasjonalmuseet skal flytte inn i nytt bygg på Vestbanen i Oslo i 2020.

Mer enn to uker etter at Trine Skei Grande ble kulturminister, har hun fortsatt ikke møtt Nasjonalmuseets ledelse for å diskutere bygget. Grande sier til Morgenbladet at hun håper ledelsen raskt kommer med ideer til hva Nasjonalgalleriet kan brukes til.

– Jeg håper de kaster seg over dette med stor iver. Jeg håper at Nasjonalmuseet ser dette som en kjempeanledning til å vise frem mer kunst. Dette må være en mulighet – ikke en utfordring.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur