Annonse
00:00 - 09. februar 2018

En e-post fra Kongo

Annonse

At nigerianere prøver å svindle folk med dårlig skrevne e-poster, er velkjent. Nå har en ny variant nådd Norge. I postjournalen til Kulturdepartementet ligger et brev fra en mann som sier han er fra DR Kongos «kultur- og kunstdepartementet». Mannen spør om «audiens» hos kulturministeren: «By the Present, I come to you what the object takes again in the margin (…) we have the real pleasure of coming to ask for an audience, for a consultation concerning our cultures and to ask a collaboration in term of the culture for our country.» En byråkrat i Kulturdepartementet tok henvendelsen dønn seriøst, og sendte den videre til Utenriksdepartementet. Der fantes det imidlertid en kritisk leser som satte skapet på plass: «Konklusjonen er at UD avventer en eventuell formell henvendelse fra DR Kongo på korrekt diplomatisk vis. Den vil vel neppe fremmes fra en gmail-adresse.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia