00:00 - 23. februar 2018

En brobygger for fotografiet

Henie Onstads nye fotokurator vil bidra til økt forståelse for kunstformen.

Susanne Østby Sæther begynner hos Henie Onstad Kunstsenter.

Susanne Østby Sæther ble forrige uke ansatt som kurator for fotografi og nye medier ved Henie Onstad, et ledd i en økt satsing på fotografiet ved kunstsenteret på Høvikodden.

– Blir fotografiet som form tatt seriøst i Norge i dag, sammenlignet med utlandet? 

– Det er mitt inntrykk at det er en jobb å gjøre der. Jeg tenker at selve samtalen og kunnskapen om fotografiet, samt forståelsen av historien og variasjonen, der skorter det en del. Man må starte litt på nytt hver gang, men det betyr jo samtidig at man har en viktig jobb å gjøre. Og fotografiet har jo den fordelen at det er et lavterskeltilbud i en forstand, for mens maleriet har en status knyttet til seg som kan være fremmedgjørende for mange, så har ikke fotografi det på samme måte. Fotografi er velkjent som en praksis, alle bedriver det, det har det amatørnedslaget. 

Annonse