Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Bare for moro skyld, nesten

 Gurls er tre seriøse jazzmusikere som gjør noe useriøst.

Passe useriøse: Gurls er Hanna Paulsberg (fra venstre), Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang. Foto: Julia Naglestad
Annonse

Gurls skal visstnok ha startet da saksofonist Hanna Paulsberg spilte konsert i Østerrike, og ble hodestups forelsket i en fyr hun møtte der. I etterkant svarte hun på hans brev med å sette sammen noen låtskisser, som hun senere ble oppfordret til å spille ut – men som hun ikke helt fant en riktig konstellasjon å gjøre det i.

Hennes Hanna Paulsberg Concept har gitt ut tre kritikerroste album siden 2012, og i tillegg har saksofonisten stått på scenen med navn som Bobo Stenson, Jon Balke og Chick Corea, for å nevne noen. Gurls ble stedet hvor hun ikke trengte å ta jazzen så innmari høytidelig – og hvor hun kunne sette disse mer eller mindre seriøse kjærlighetserklæringer ut i livet.

Når Gurls gir ut debutalbumet Run boy, run er det med Rohey Taalah som vokalist, og Ellen Andrea Wang på bass. Albumet er et «musikalsk friminutt», ifølge presseskrivet, og ved første lytt kan det virke litt retningsløst. Gurls er litt pop, litt jazz, litt humor, litt alvor, litt girl power, men samtidig altfor snilt til at det rykker ved noe.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse