00:00 - 02. februar 2018

– Vi blir dummere uten denne kunsten

Museumsveteran Nils Messel er bekymret for hva som vil vises i det nye Nasjonalmuseet. Her er ni kunstverk han mener må med. 

«Nå må museet på banen», sier Nils Messel, som jobbet som kurator ved Nasjonalmuseet i en årrekke.

For tre uker siden ble det kjent at Norges nye regjering går inn for å bevare Nasjonalgalleriet i Oslo som kunstmuseum tilknyttet Nasjonalmuseet. Messel og veldig mange andre har lenge fryktet at Nasjonalgalleriet, som ble Norges første spesialbygde kunstmuseum i 1882, skulle overlates til andre institusjoner. Bygningens skjebne har vært usikker siden det ble bestemt at Nasjonalmuseet skal flytte inn i et helt nytt bygg på Vestbanen i Oslo i 2020. Men nå kan Nasjonalmuseets ledelse sannsynligvis planlegge en fremtid der de får vist frem kunst ikke bare på Vestbanen, men også i det gamle Nasjonalgalleriet.

Messel mener de to byggene lar Nasjonalmuseet rette opp i gamle synder.

Annonse