00:00 - 09. februar 2018

Velkommen til Wakanda

 Med Black Panter ville kostymedesigner Ruth Carter flytte borgerrettsbevegelsen inn i det fantastiske. I natt ble hun belønnet med en Oscar. 

Svarte pantere: Superheltfilmen Black Panther hentet hjem tre Oscar-statuetter under nattens utdeling, deriblant for beste kostymedesign. Det er Ruth Carter som har designet kostymene. Hun bruker Marvels rammeverk til å fortelle den afroamerikanske historien. Foto: The Walt Disney Company Nordic

«Malcolm X var en superhelt! Martin Luther King jr. var en superhelt!» sier kostymedesigneren Ruth Carter.

– Jeg har studert superhelter gjennom hele karrieren min.

Carter er en av de mest fremtredende personene i afroamerikansk film. På 1980-tallet traff hun regissøren Spike Lee, og har fra da av designet kostymene på mange av hans filmer. Hennes moteestetikk har formet en rekke filmer om afroamerikansk historie og politisk kamp:

Annonse