00:00 - 02. februar 2018

Etterlyser ideer fra Nasjonalmuseet

– Jeg håper de kaster seg over dette med stor iver, sier kulturminister Trine Skei Grande om Nasjonalmuseets fremtidige bruk av Nasjonalgalleriet.

At den nye regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet som del av Nasjonalmuseet var den største kulturnyheten i regjeringsplattformen som ble lagt frem 14. januar. Fremtiden til den tradisjonsrike bygningen har vært usikker helt siden det ble bestemt at Nasjonalmuseet skal flytte inn i nytt bygg på Vestbanen i Oslo i 2020.

Mer enn to uker etter at Trine Skei Grande ble kulturminister, har hun fortsatt ikke møtt Nasjonalmuseets ledelse for å diskutere bygget. Grande sier til Morgenbladet at hun håper ledelsen raskt kommer med ideer til hva Nasjonalgalleriet kan brukes til.

– Jeg håper de kaster seg over dette med stor iver. Jeg håper at Nasjonalmuseet ser dette som en kjempeanledning til å vise frem mer kunst. Dette må være en mulighet – ikke en utfordring.

Annonse