00:00 - 02. februar 2018

Vigelandsparken i Kama Sutra-utgave

Uerotisk danseundersøkelse av sex og porno.

Abstrakt orgie: Danserne lager stiliserte tablåer av seksuelle positurer. Foto: Jens Sethzman

Mot kritthvite dansematter, som dekker både gulvet og bakveggen på hovedscenen i Dansens Hus, kommer fjorten utøvere inn i rommet. Alle er iført heldekkende turkise drakter, som får dem til å se litt ut som sånne dataanimerte figurer man ser på illustrasjonsvideoer. De stiller seg i positurer, som kan minne om noen av statuene i Vigelandsparken, men i Kama Sutra-utgave. Et orgietablå.

Innimellom er det noen som smyger eller lirker seg ut av orgien de inngår i, for å liste seg bort til en av de andre utøverne og endre på det tablået som er der. En utøver ligger på ryggen på gulvet og liksom betrakter de andre, frem til en av dem smyger seg bort og stiller seg med underlivet inntil vedkommendes ansikt. Med ett har tablået endret karakter. Det er noe umenneskelig og fullstendig ikke-erotisk over de turkise draktene, som underliggjør tablåene på scenen. Selv om draktene er tettsittende, er det noe med materialet som gjør det vanskelig å avgjøre kjønnet til utøverne. Er det en kvinne eller en mann som står på alle fire, og er det en kvinne eller en mann som plasserer underlivet sitt mot førstnevntes bakdel?

Orgasmekor. To come (extented) er en variant av den danske koreografen Mette Ingvartsens forestilling to come (2005), men med langt flere utøvere enn originalen. Forestillingen er tredelt. Første del er denne orgie-installasjonen. I del to går utøverne av scenen, kler seg nakne, og kun iført hvite sokker og hvite sko, sitter og står de mot oss, litt som en oppstilling til et klassebilde. Eller et kor, nærmere bestemt; et orgasmekor. Oooooh! Aaaaah! Yes, yes, yeees! Stemmene heves og senkes, det stønnes og pustes – og det er noe ufattelig banalt og monotont over de få ordene som uttales. I siste del kommer det musikk, og de begynner å danse Charleston-varianten lindy hop. Fortsatt nakne.

Annonse