00:00 - 16. februar 2018

Nettverk av nonsens

Dunkle tanker i mørke rom.

Kanskje dette: To mumlende kvinner i vaudeville-kostymer opptrer i Joachim Koesters film Maybe this act, this work, this thing. Foto: Joachim Koester

22 kunstverk oppslukt av et nærmest totalt mørke, slik kan man i korte trekk beskrive Joachim Koesters utstilling Bringing Something Back i Bergen Kunsthall. Men en slik beskrivelse, uansett hvor riktig den er, vil muligens bli oppfattet som i overkant nihilistisk, så la meg derfor raskt fylle inn noen flere detaljer.

Danske Joachim Koester (f. 1962) bor og arbeider i København og New York. Kunsten hans blir vist på ledende gallerier i Europa og USA, og han har deltatt på en rekke store internasjonale arrangementer, som for eksempel Documenta (1997), Biennalen i Venezia (2007) og Biennalen i São Paulo (2010).

Bringing Something Back består av til sammen seks 16 millimeters filminstallasjoner, et videoverk, fire lydverk, flere foto – samt syv vitrineskap. Skapene er laget av en mann ved navn Yann Tytelman, men presenteres i vår sammenheng som en del av Koesters utstilling. Disse vitrineskapene har, ifølge et skriv som følger utstillingen, sitt opphav i en kontinuerlig debatt mellom Koester og Tytelman, og forstås av kunstneren som en utstilling i utstillingen, som objekter som utvider de enkelte kunstverkenes idémangfold.

Annonse