Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Mener mange verk glemmes helt

Mye norsk kultur dør etter bare noen få fremføringer. Festspillene i Bergen vil lage en digital tjeneste hvor verkene skal leve videre – også internasjonalt.

Lei urfremføringer. Komponist Lasse Thoresen er lei av at bestillingsverk som det kan ta opp mot et år å lage ofte bare fremføres én eneste gang. Hvor blir det av interessen for å hente dem frem igjen, spør han. 
Annonse

Like før jul sendte Magne Furuholmen, styreleder for festspillene i Bergen, et brev til kulturminister Linda Hofstad Helleland (H): 

«Jeg vil […] gjerne få muligheten til å møte deg på nyåret, for å skissere noen nye internasjonale ambisjoner på vegne av festspillene», skrev Furuholmen, som også er kunstner og musiker i a-ha.

«Det er min store overbevisning at vi i Norge produserer ting hvert år som er unike for oss, og som har et stort ubenyttet internasjonalt publikum der ute som aldri får oppleve disse, fordi pengene vi får inn går til å oppfylle mandatet om å lage en best mulig festival i Bergen og regionen».

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse