Annonse
00:00 - 02. februar 2018

Matchball

Symbiosen Bjarne Melgaard & Sverre Bjertnes er fantastisk og problematisk.

Tre personligheter: Stig Sæterbakkens tekster sirkulerer over veggene på galleri Rod Bianco.
Annonse

Det er fem år siden Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes presenterte nye samarbeid sist, og det er en kompleks utstilling som møter publikum på Rod Bianco og Galleri Brandstrup.

Bakteppet for utstillingen er forfatter Stig Sæterbakkens liv og verk. Sverre Bjertnes mente allerede før Sæterbakkens tragiske bortgang å se noe av Melgaards person i forfatteren, og et samarbeid var på trappene før det hele endte brått, de møttes aldri. Siden har Bjertnes og Melgaard kjøpt opp deler av dødsboet, gamle fotografier, upubliserte tekster, notater, signerte bøker, kassettopptak etcetera, som stilles ut på Brandstrup.

Etiske utgravninger. Sæterbakkens tilstedeværelse er representert med sitater påført nesten samtlige verk. I Rod Biancos første rom består utstillingen av 52 håndkolorerte kobberetsninger som er bearbeidet etterpå, alle er således unike. I dette rommet som fremstår svært vakkert, rolig og harmonisk, utrolig nok med tanke på mengde og billedkompleksitet, sirkulerer Sæterbakkens rocketekster over veggene. Fargene i rommet skifter kontinuerlig og installasjonen er forførerisk, vond, men også ispedd galgenhumor gjennom kunstnernes figurative påhitt i enkeltverkene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse