00:00 - 05. januar 2018

Klassekamp?

Klassekampen har fått nytt skilt. Foto: Morgenbladet. Morgenbladet

En ny oppdagelse ble gjort da nyttårsskrale arbeidere tittet ut i vintermørket fra Morgenbladets lokaler første arbeidsdag i 2018. På den andre siden av Akerselva har det lakserosa kontorbygget som huser Klassekampen, fått et nytt, rødt lysskilt med avisens navn montert på fasaden. Tankene gikk selvsagt sporenstreks til kunstner Lars Ramberg, som i 2005 plasserte sine syv monumentale fasadebokstaver på taket av DDRs forfalne storstue, Palast der Republik i Berlin. ZWEIFEL, «tvil», sto det der. Skal den radikale ukeavisens referanse til Ramberg tolkes som usikkerhet om hele mediebedriftenes originale mål og oppdrag? Er lyset et spørsmål som hviskes i ut i vintermørket?

(Hvorvidt Morgenbladets ledelse er på lysskilt-ballen, var ved trykketid uavklart.)

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse