Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Ingen brudd på arbeidsmiljøloven ved Zentropa

Annonse

Alt som de siste månedene har skjedd med Zentropa, Danmarks mest kjente filmselskap, viser metoo-kampanjens effekt også i Norden – i hvert fall når det kommer til oppmerksomhet. Blant annet etter at flere kvinner stod frem i Politiken i november for å fortelle om seksuelle krenkelser, ble Zentropas sjef Peter Aalbæk Jensen suspendert fra stillingen. Da historier med lignende innhold kom frem i 2013, i journalist Anne Mette Lundtoftes bok Zentropia, skjedde ingenting. Så hva med veien videre? Arbeidstilsynets rapport om Zentropa konkluderer nå med det ikke har vært brudd på arbeidsmiljøloven ved Zentropa, og Aalbæk Jensen er ventet tilbake på jobb om kort tid, riktignok med nye interne retningslinjer å forholde seg til. I Politiken går debatten om Arbeidstilsynet er gode nok til å håndtere seksuell trakassering.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse