Annonse
00:00 - 02. februar 2018

Glipen som glapp

 Det gjelder å vite forskjellen på en sprekk og en snublestein.

Langs riksveien: Lisa Torell brukte tre uker på praktiske og minde praktiske gjøremål i Småland. Foto: Johanna Gustafsson
Annonse

En asfalthaug ligger rammet inn av kantstein, med skrivebordslamper som gatelys. Kan dette kalles et fortau? Det mener øyensynlig Lisa Torell, som i anledning sitt doktorgradsarbeid viser installasjonen i foajeen på Nordnorsk kunstmuseum i Tromsø.

Potential of the Gap er navnet på Torells stipendiatprosjekt ved Program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU) på Kunstakademiet i Tromsø. PKU er et program for å forske gjennom kunst, med andre ord å skape kunst som bidrar til refleksjon omkring «prosess, metoder og kontekst». Et nylig inngått samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum gir stipendiatene sjansen til å vise arbeider også utenfor akademia.

Mellomrom. Lisa Torell har villet utforske fortauets idé, snarere enn likheten med et fysisk fortau. Dermed er det egentlig ingen innvending mot verket at Figur 017, minimimått för lågt gångflöde ligner en dårlig utført midtrabatt, med sin manglende grense mot en vegg, en plen eller noe annet som gjerne flankerer et fortau.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse