Annonse
00:00 - 05. januar 2018

Gavebyttetips

Annonse

Mastodon: Emperor of Sand, Reprise/Warner Music 2017

Gjennom mer enn 15 år har Georgias Mastodon levert store, tunge rockealbum med ekstreme kvalitetskrav. Det fortsatte i 2017 med Emperor of Sand – en konseptplate om livstruende sykdom, frykt og håp. Musikalsk har albumet et voldsomt trykk, men med subtile variasjoner i alle kuttene, med klare, men ikke plagsomme innflytelser fra så vel Black Sabbath som Josh Homme. Idéskapingen er upåklagelig: Episke «Jaguar God» starter som en halvakustisk ballade, men riffingen blir stadig hardere når bandet nærmer seg jaguargudens uhellige trone. Emperor of Sand er et nytt eksempel på hvorfor den progressive metallsjangeren er noe av det mest interessante som bedrives i studioer og på scener i dag. Og åpningskuttet «Sultan’s Curse»? Endeløs repeat.

Lasse Midttun

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse