Annonse
00:00 - 12. januar 2018

– Det lå en depresjon over New York

Da Brooklyn ble for kaotisk, fikk soulsangeren Charlotte Dos Santos høre om et ledig rom i Berlin. Der skriver hun på plate nummer to, og går knapt ut av huset, men snart kommer hun til Norge på miniturné.

Berlin-perioden: Charlotte Dos Santos' album nummer to blir hovedsakelig til på 15 kvadratmeter i Berlin. Hun mener uttrykket blir mørkere enn på debutplaten Cleo.
Annonse

2017 ble året da Charlotte Dos Santos tok steget opp fra undergrunnen. Albumet Cleo kom i juni, til massive ovasjoner, og en regntung Øya-konsert gikk inn i historiebøkene som et høydepunkt. Souljazzen hennes var uimotståelig for alle som tok seg tid til å høre. De som ikke spanderte en lytt, fikk kanskje med seg at Dos Santos var «Brooklyn-basert», som det sto overalt i pressen i fjor sommer. Men på det tidspunktet hadde sangeren selv fått nok av The Big Apple.

– Hodet mitt var helt tåkete. Det var vanskelig å se klart, få gjort ting jeg burde, ha head space til å skrive, sier Dos Santos.

Via manageren fikk hun høre om et ledig rom i Berlin.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse