Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Den abstrakte kunstens comeback

Det mest spennende denne kunstvåren er muligheten til å få en større forståelse for 2010-tallets kunstnere.

Eirik Senje: Sentiment III (2017). Vises på Galleri K (22.2–25.3). Foto: Thomas Tveter
Annonse

Hva kan vi egentlig forvente oss av en kunstutstilling? Vi ønsker oss i hvert fall at en gruppeutstilling skal ta opp et aktuelt emne og gi oss følelsen av å være opplyste og oppdaterte. Og at solopresentasjoner skal være faglig gjennomarbeidet og godt timet, slik at vi skjønner hvorfor akkurat den kunstneren fortjener en slik presentasjon akkurat nå.

Dessverre er det ikke alltid kunstinstitusjonene og galleriene oppfyller disse enkle kriteriene. Ofte fremstår i stedet gruppeutstillingene som tilfeldig sammensatt og svakt faglig begrunnet. Og solopresentasjoner virker å være begrunnet i kunstnerskapet generelt, snarere enn i en konkret og spesifikk idé.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse