Annonse
13:58 - 15. januar 2018

Budeier i det ytre rom

Årets beste norske spill er laget alene av en 40-åring i en kjeller.

Old school: Budeia Ruth blir forfjamset under et møte med utenomjordiske romfarere i en fjordarm på vestlandet rundt 1920. Fra spillet «Milkmaid of the Milky Way».
Annonse

«Dette har jeg brukt to år alene i kjellerstua på å få til», sa Mattis «machineboy» Folkestad, da han lykkelig mottok prisen for årets spill, i form av en kaktus med inngravert potte. Lørdag kveld gikk Spillprisen 2017 av stabelen. Utdelingen, som gikk for fullsatt sal på Filmens hus i Oslo, er norske dataspills store festaften. Under showet klirret det nervøst fra ølflasker i hendene til en stor mengde unge menn – og en akseptabel mengde unge kvinner – som ville finne ut hvem som skulle beæres for fjorårets arbeid.

Norsk spillindustri består av én profesjonell mastodont, Funcom – et nederlandskregistrert selskap med hovedkontor i Oslo – og et mylder av mindre selskaper som har vokst ut fra forskjellige spill-kollektiver og jente- og gutterom. Funcom har laget storstilte prosjekter som multiplayer-spillene Age of Conan og Lego Minifigures Online. Småselskapene lager alt fra kunstnerisk utfordrende interaktive opplevelser til spill som vrir og vrenger på spillmekanikk gjort kjent av selskaper som Nintendo og Lucasarts på 1980- og 90-tallet. Folkestad, den enslige vinneren av årets gjeveste pris, har bena solid plantet i sistnevnte gruppe.  

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse