Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Rett i fleisen

Utveiene stenges når popen krasjer med virkeligheten.

Tungt skyts: Nikoline er politianmeldt for musikkvideoen til låten «Flertallet er dumme». Foto: Mathias Tegtmeier
Annonse

Det er ingen enkel øvelse. Å klamre seg fast til det popkulturelle godstoget som farer gjennom natt og tåke. Med sentrifugalkraftens styrke slynges man rundt, gjennom krappe svinger, ut og inn av tilsynelatende endeløse tunneler. Et utall side- og blindspor. Hvorfor sitter jeg her, en lørdagskveld i desember 2017, og googler meg gjennom konspirasjonsteorier rundt en nylig avdød Charles Manson, mens jeg (smug)lytter til den ultravoldelige og skandalebefengte VG-listetopperen XXXTentacion?

Helt ærlig: Jeg aner ikke. Den moralske pop-kompassnålen har det siste året dirret ukontrollert som halen til en hund med ferten av fugl. En blå fugl som kvitrer meg med nye kontroverser, skandaler og svært problematiske spørsmål døgnet rundt.

«Jeg vil hjem!» hører jeg den nervøse stemmen til Olsenbanden-Kjell rope spakt inni meg, mens jeg graver hodet enda noen hakk dypere i dippskålen. For å navigere i den popkulturelle materien i 2017 er ikke lenger en besteborgerlig lek med estetikk innenfor trygge rammer, det er et svart hull av etiske problemer, i et eneste kaotisk sammensurium. Like komplekst som virkelighetslivet selv.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.