Annonse

Annonse

00:00 - 08. desember 2017

Mannebarn på ufojakt

X-files møter Karsten og Petra i tettstedet med tusen dialekter.

Tåkeland: Den farløse gutten Gustav har en intens tro på romvesener. 

Det første kullet ved den nye masterutdanningen på filmskolen på Lillehammer står bak kinofilmen Kometen, laget som en julegave til … hodejegere i filmbransjen? Her har studentene brukt utdanningen til noe matnyttig ved å dra i land et spillefilmprosjekt, og har dermed fått en gyllen anledning til å vise frem sine ferdigheter. Og ferdigheter har de.

Man kan bare tenke seg hvor krevende det må ha vært å inngå i et nesten to år langt gruppearbeid i skoleregi. For å ha kommet ut i andre enden, skal elevene ha all honnør. Men hvorvidt filmen kan stå på sine egne ben som kunstnerisk produkt, annet enn å vise at elevene behersker sine respektive fagområder, er dessverre en helt annen sak.

Statiske karakterer. Svøpt inn i et slør av science fiction forteller dramaet Kometen historien om åtteåringen Gustav, som tror at faren blir bortført av en ufo en kveld en komet passerer tett forbi. Når den samme kometen skal passere nær jorden igjen elleve år senere antar Gustav at han vil få faren sin tilbake, og det er dette øyeblikket filmen bygger seg opp til.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse