Annonse
00:00 - 05. januar 2018

Tre nyanser av energi

Gard Nilssen med venner inviterer til fest – tre ganger på rad.

Eksplosivt: Petter Eldh (fra venstre), Gard Nilssen og André Roligheten holder en helt utrolig intensitet gående. Foto: Andreas Ulvo N/A
Annonse

Det enkleste er ikke alltid det beste for trommeslager Gard Nilssen, i hvert fall ikke om man snakker om antall konstellasjoner han befinner seg i. De siste ti årene har han vært en av de travleste trommisene på jazz-, rock og improvisasjonsscener rundt i landet – og kanskje også en av de mest nysgjerrige, rent sjangermessig.

Den energiske kvartetten Cortex, hardrock- og jazztrioen Bushman’s Revenge, Susanne Sundfør og det evig fornybare ensemblet Trondheim Jazz Orchestra er bare et lite utvalg prosjekter hvor han tilfører sitt eksplosive trommedriv.

Trippel trumf. For tre år siden grublet han på ideen om å plassere komposisjonene sine i en mer klassisk jazzsetting. Han inviterte saksofonist André Roligheten og den svenske bassisten Petter Eldh til studioet sitt i Oslo for å se hva det kunne bli til, og det resulterte i gruppen Gard Nilssen’s Acoustic Unity og pangstarten Firehouse i 2015. 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse