Annonse
00:00 - 15. desember 2017

«Fint blir det ikke, men interessant»

Christopher Nielsen utgir tegneseriekomposisjonen Enfant Terrible på lp og planlegger et større verk for orkester. Oslo-Filharmonien har døra på gløtt.

Strengt tegnet: Christopher Nielsen utgir plate basert på sine egne tegnede komposisjoner, og med klare instruksjoner til musikerne. Komposisjonen måtte nødvendigvis bli ganske nazi, sier Nielsen, så ikke musikerne bare kunne jamme i vei.
Annonse

Bølger, fjellformasjoner, sorte hull og kratre. Viser tegningene månelandskap, meteorregn eller en undervannsby?

Nei.

Det er bare side 3, 4 og 5 i Christopher Nielsens tegneseriekomposisjon Enfant Terrible. Altså såkalt grafisk notasjon, en måte å skrive musikk på der musikerne må assosiere ut fra illustrasjoner i stedet for å spille etter noter.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur