Annonse

Annonse

00:00 - 15. desember 2017

«Fint blir det ikke, men interessant»

Christopher Nielsen utgir tegneseriekomposisjonen Enfant Terrible på lp og planlegger et større verk for orkester. Oslo-Filharmonien har døra på gløtt.

Strengt tegnet: Christopher Nielsen utgir plate basert på sine egne tegnede komposisjoner, og med klare instruksjoner til musikerne. Komposisjonen måtte nødvendigvis bli ganske nazi, sier Nielsen, så ikke musikerne bare kunne jamme i vei.

Bølger, fjellformasjoner, sorte hull og kratre. Viser tegningene månelandskap, meteorregn eller en undervannsby?

Nei.

Det er bare side 3, 4 og 5 i Christopher Nielsens tegneseriekomposisjon Enfant Terrible. Altså såkalt grafisk notasjon, en måte å skrive musikk på der musikerne må assosiere ut fra illustrasjoner i stedet for å spille etter noter.

HER !

Annonse