Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Sinte menn og vakre kvinnelik

Danske dramatikere vil stoppe seg selv fra å skrive klisjéfylte film- og tv-manus.

Dansk regi: Skuespiller Elle Fanning og regissør Nicolas Winding Refn markedsfører filmen The Neon Bible (2016). Illustrasjonsfoto: Space Rocket Nation/vendian Entertainment/bold Films / NTB Scanpix.
Annonse

«Husk at kvinnelige mord- og voldtektsofre skal være under 30 år, pene og helst uten skyld i sin voldsomme, men på en måte også sensuelt utførte mord/voldtekt». Slik lyder punkt 3 av 40 i den danske dramatikerforeningens nye «Manusfest», et satirisk manifest til «alle oss som gjerne vil skrive film- og tv-serier som gjør folk trygge og oppnår støtte fra Filminstituttet og tv-stasjonene». La oss ramse opp noen flere av punktene:

«Husk at menns identitetskriser alltid er interessante. Det er ingen som kan få nok av scener med en mann som stirrer tomt ut av et vindu og skrur på og av en lampe mens han revurderer livet sitt. Ingen.»

«Husk at menn drikker og reagerer voldelig, ev. velter en lampe, når de er lei seg, mens kvinner spiser 4 liter is og griner til musikk fra åttitallet eller har tilfeldig sex med en fremmed mann på en bar, noe som får kvinnene til å føle seg brukte og tomme etterpå.»

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.