Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Avskjed med franske ikoner

Rockestjerne: Johnny Hallyday (1943-2017). Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Pascal Le Segretain/Getty Images
Annonse

Frankrike sørger, to pilarer i fransk kulturliv døde denne uken. Først Jean d’Ormesson, forfatter, redaktør, konservativ-intellektuell, en nær venn av flere presidenter av ulik politisk farge og et ettertraktet intervjuobjekt på tv. Han døde 93 år gammel, og tilbakeblikkene på hans lange liv fylte franske nettsider tirsdag. Neste natt døde så Johnny Hallyday, rockestjernen som var elsket av fire generasjoner og som var kjendispressens absolutte yndling. Ikke hørt om ham? Ærlig talt! Han har solgt 110 millioner eksemplarer av 50 utgitte plater, han har fylt stadion etter stadion til konserter, og han var, ja, et nasjonalt ikon, ifølge Le Monde. Han døde av lungekreft, 74 år gammel.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse