Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Kunstkatapult

Kunstneren Caitlin Cherry vil fusjonere kunst og teknologi, inspirert av både Leonardo da Vinci og afrofuturistiske ideer.

Historisk fremtidsfiksjon: Kunstner Caitlin Cherry er opptatt av koblingen mellom kunst, historie og teknologi, og har deltatt på konferanser og festivaler med afrofuturisme som tema. Foto: Caitlin Cherry
Annonse

Se for deg at du kommer hjem. I gangen snur du deg mot et maleri og sier: «En kaffe, 21 grader i stuen, Electric Ladyland av Jimi Hendrix, varmt vann i badekaret og pizza om en time.» Og vips: Temperaturen stiger, matproduksjonen begynner, musikken starter – alt igangsatt av bildet på veggen.

– I stedet for «Alexa» er maleriet hjemmecomputeren din, sier kunstneren Caitlin Cherry. «Alexa» er stemmen som snakker til folk gjennom Amazons nye «smart home-program», som Apples «Siri».

– Det er egentlig enkelt. Malerier monteres på en struktur, og nå finner jeg ut hvordan denne strukturen kan være en datamaskin. Jeg er opptatt av koblinger mellom kunst og teknologi, og det er muligens grunnen til at jeg ble invitert til den konferansen om afrofuturisme, sier Cherry.

Annonse