Annonse
00:00 - 17. november 2017

Uløst mysterium

Foto: Anton Soggiu / Oslo Records
Annonse

Sangen «Baris» av Pimp Lotion, alias Thomas Huse, handler om en fyr som lever livet i bar overkropp. Én tekstlinje har vært vanskelig å tyde: «Og det hender det blir kaldt i baris / Da får jeg folk til å klemme meg som Buber / og hvis jeg fortsatt fryser så bestiller jeg en Uber.» Googler «klem», så «hug», og «Buber», får opp filosofen Martin Buber – han mente visstnok at ethvert ekte møte er et møte mellom menneske og Gud. Kanskje en slags klem? Kreativt, Pimp Lotion. Men, nytt googlesøk, for sikkerhets skyld: «Baris» og «lyrics». Han sier jo ikke Buber, men tuber. Google igjen: Tuber – anatomisk begrep for kul, knute eller utvekst. Hæ? Klemme meg som en utvekst? Oppklaringer kan sendes til kultur@morgenbladet.no.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Kultur

Magnus er et forbilledlig kompakt stykke norsk tv-komikk.