Annonse
00:00 - 24. november 2017

Sirkelsang

Død og disko, rundt og rundt.

Franglais: Charlotte Gainsbourg veksler uanstrengt og naturlig mellom engelsk og fransk.
Annonse

Det lønner seg ikke å flykte fra problemene sine, sies det ofte i sammenhenger der slike ting sies. Noen ting kommer man dessuten aldri helt unna, sies det også. Familien man er født i, for eksempel, og alt det den har med seg og surrer seg inn i. Man skal ikke flykte, men man kan jo flytte til en annen by. Til New York, for eksempel. Det var dette Charlotte Gainsbourg gjorde, etter at søsteren Kate falt i døden fra balkongen sin i Paris i 2013.

Å takle sorg i byen der hun i så stor grad ble iakttatt som datter av sine ikoniske foreldre, Serge Gainsbourg og Jane Birkin, ble for krevende. I New York fant hun friheten hun trengte. Til å gå med treningstights på gaten, noe som visstnok hadde vært helt utenkelig i Paris. Men også til å lage Rest, hennes første album på syv år, og det første der hun skriver sine egne tekster.

Mens hun har nytt godt av bidrag fra meritterte tekstforfattere på sine tidligere utgivelser (henholdsvis Pappa Gainsbourg, Jarvis Cocker og Beck), brukte hun denne gangen sorgen som inngang til å tørre å skrive selv. Albumet er produsert av den franske produsenten og remikseren Sebastian fra elektroselskapet Ed Banger Records.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur