Annonse
00:00 - 10. november 2017

Orgasme som motstandsbevegelse

I et totalitært samfunn blir enhver annerledestenkende en potensiell terrorist.

Sammen mot Storebror: Winston (Sigurd Myhre) og Julia (Janne Heltberg) finner opprør i erotikken. Foto: Erika Hebbert / Nationaltheatret
Annonse

«Hvorfor sier vi at 1984 har forandret verden, hvis verden ikke har forandret seg?», spør en av skuespillerne – i rolle som publikummer – noen minutter ut i 1984.

Forestillingen, som er basert på George Orwells roman 1984, åpner med en forelesningsscene: publikum er studentene (potensielt uinformerte/late, som ikke har lest boken på forhånd) og skuespiller Maria Bock er foreleser. Hun presenterer boken, stiller åpne spørsmål til salen – og får svar derfra. Eller, fra en skuespiller i tilskuerrolle. Etter hvert kommer det også frem at denne scenen utspiller seg i 2084 eller deromkring – i en fremtid hvor romanen 1984 leses som fakta og ikke fiksjon. Den fiktive fremtiden er dermed en forlengelse av romanen, den fødes så å si ut av den.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur