Annonse
00:00 - 10. november 2017

Orgasme som motstandsbevegelse

I et totalitært samfunn blir enhver annerledestenkende en potensiell terrorist.

Sammen mot Storebror: Winston (Sigurd Myhre) og Julia (Janne Heltberg) finner opprør i erotikken. Foto: Erika Hebbert / Nationaltheatret
Annonse

«Hvorfor sier vi at 1984 har forandret verden, hvis verden ikke har forandret seg?», spør en av skuespillerne – i rolle som publikummer – noen minutter ut i 1984.

Forestillingen, som er basert på George Orwells roman 1984, åpner med en forelesningsscene: publikum er studentene (potensielt uinformerte/late, som ikke har lest boken på forhånd) og skuespiller Maria Bock er foreleser. Hun presenterer boken, stiller åpne spørsmål til salen – og får svar derfra. Eller, fra en skuespiller i tilskuerrolle. Etter hvert kommer det også frem at denne scenen utspiller seg i 2084 eller deromkring – i en fremtid hvor romanen 1984 leses som fakta og ikke fiksjon. Den fiktive fremtiden er dermed en forlengelse av romanen, den fødes så å si ut av den.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.