Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Med kamera som våpen

Kampen mot IS, propaganda og fake news.

Hinsides alt: City of Ghosts: Raqqa viser at det knapt finnes noe sammenligningsgrunnlag for hva som står på spill for de syriske reporterne. Foto: Tour de Force
Annonse

Journalistikkens verden er et yndet tema for dokumentarfilmregissører. Her finnes et rikt persongalleri, store scoop og fortellinger med konsekvenser for internasjonal politikk. Med dette følger også et potensielt stort publikum.

De siste årene har filmer om The New York Times, varsleren Edward Snowden og Wikileaks-gründeren Julian Assange fått mye oppmerksomhet, og filmene om de to sistnevnte har fulgt personer som i utstrakt grad har utfordret pressen til å sette søkelys på statlige hemmeligheter.

Kanskje kan man vanskelig plassere en dokumentar som følger amatør-korrespondenter fra krigsherjede Raqqa i denne tradisjonen. Men regissøren Matthew Heineman prøver seg likevel. City of Ghosts: Raqqa følger hverdagen til de syriske journalistene og varslerne som stiftet nyhetssiden Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) i 2014.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.