Annonse
00:00 - 03. november 2017

Lyden av 2017

Følsom og dansbar, selvsikker og ydmyk: Cezinando fanger tidsånden i fortellende melodiøs sanglyrikk.

Skrivetalent: Cezinando har i en alder av 22 alt vunnet Spellemannspris som beste tekstforfatter. Nå er han ute på turné med det nye albumet Noen ganger og andre. Foto: Maria Pasenau
Annonse

«Kom og hold meg fast, jeg gråter», sunget med autotune – det er ikke opplagt at det er lyden av høstens hitalbum. Men slik åpner det tredje albumet til den 22 år gamle rapperen Cezinando, han som med tidsriktig diksjon sto bak Skam-hiten «Vi er perfekt men verden er ikke det», og som i høst har ligget øverst på listene med balladen «Håper du har plass».

Skjønt skillet mellom rapping og sang virker like irrelevant som skillet mellom hiphop og pop, på en plate som like gjerne tar i bruk akustisk gitar og piano-akkompagnement som elektronisk stemmevrenging og triphop-beats. Produksjonen slår av og til over i det symfonisk storslagne, men da som kontrast til et generelt nedstrippet lydbildet, der stemmebruk og melodiøs historiefortelling et sted mellom Lars Vaular, The Streets og Stein Torleif Bjella utgjør sentrum.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur