Annonse
00:00 - 24. november 2017

Lorck Schive-prisen til Vibeke Tandberg

Annonse

Vibeke Tandberg får årets Lorck Schive-pris, den største norske kunstprisen, for verket Candypool. Verket består av en rekke gipsavstøpninger av kjøleskapsdører og biljardkuler, og et demontert biljardbord. «Vi verdsetter hennes integritet, iderikdom og mot til å utfordre både seg selv og publikum,» skriver juryen: «Dette er en viktig del av relevante kunstneriske praksiser i våre dager.» Morgenbladets anmelder var mindre begeistret: Verket er «tømt for mening i den grad at det hele virker på grensen til apatisk», skrev Sigrun Hodne i forrige avis. Kjør debatt!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Kultur

Magnus er et forbilledlig kompakt stykke norsk tv-komikk.