Annonse
00:00 - 10. november 2017

Kritikerne vant over Darth Vader

Annonse

Her er det som har skjedd: Disney, selskapet bak filmer som for eksempel Star Wars, var sinte på avisen Los Angeles Times, fordi den skrev kritisk om selskapets avtale med byen Anaheim, der Disneyland ligger. Disney blokkerte derfor Times-anmeldere fra sine pressevisninger, og nektet å uttale seg til avisen. Klassisk boikott, altså. Det likte ikke resten av mediene – The AV Club, New York Times og Washington Post var blant dem som bestemte seg for å droppe Disneys pressevisninger i solidaritet. Det nasjonale filmkritikerlaget, samt kritikerforeningene i Boston, Los Angeles og New York, erklærte deretter at de ikke ville vurdere Disneys filmer til sine priser så lenge Times-boikotten besto. Press fungerer, selv mot gigantiske Mikke Mus AS: Tirsdag snudde selskapet, og droppet boikotten. Nå kan Thor: Ragnarok igjen bli årets film – selv om vi tviler.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.