Annonse
00:00 - 17. november 2017

Issjel

Mental Overdrive er viktigere enn noen gang.

Omvendt akvarium: Man kan mistenke tromsøværingen Per Martinsen for å besøke Alfheim svømmehall jevnlig. Foto: Yngve Olsen Sæbbe
Annonse

Ha meg unnskyldt, men jeg falt i en gryte. Av naturklisjeer. Gjennom det gigantiske panoramavinduet på Alfheim bad i Tromsø er det, som evig søring, i hvert fall vanskelig å ikke måtte måpe over utsikten. Byen som klamrer seg fast på Tromsøya nedenfor, i møte med den ruvende naturen. Været som blafrer forbi i en evig omskiftelig revy. Snø, tåke, sol og vind. Masse vind. Bygningen selv er en underlig fugl. Av utseende den typen man finner i fotobøker fra Sovjetunionens glansdager, fra en eller annen permafrossen by som slutter på -sk.

Hverken klientell eller inventar her virker særlig opptatt av siste skrik. Plassen minner mest om åsted for en Norge rundt-reportasje fra 1983, en tid da synthesizere var forbeholdt en svartkledd gjeng med vekttall i informatikk og usunt forhold til Maaruds gull med ost og løk. Tromsø som opphavssted for bølgen av elektronisk musikk som har hjemsøkt vårt land. Jeg mistenker tromsøværingen Per Martinsen for å besøke denne svømmehallen jevnlig.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Kultur

Magnus er et forbilledlig kompakt stykke norsk tv-komikk.