Annonse
00:00 - 17. november 2017

Issjel

Mental Overdrive er viktigere enn noen gang.

Omvendt akvarium: Man kan mistenke tromsøværingen Per Martinsen for å besøke Alfheim svømmehall jevnlig. Foto: Yngve Olsen Sæbbe
Annonse

Ha meg unnskyldt, men jeg falt i en gryte. Av naturklisjeer. Gjennom det gigantiske panoramavinduet på Alfheim bad i Tromsø er det, som evig søring, i hvert fall vanskelig å ikke måtte måpe over utsikten. Byen som klamrer seg fast på Tromsøya nedenfor, i møte med den ruvende naturen. Været som blafrer forbi i en evig omskiftelig revy. Snø, tåke, sol og vind. Masse vind. Bygningen selv er en underlig fugl. Av utseende den typen man finner i fotobøker fra Sovjetunionens glansdager, fra en eller annen permafrossen by som slutter på -sk.

Hverken klientell eller inventar her virker særlig opptatt av siste skrik. Plassen minner mest om åsted for en Norge rundt-reportasje fra 1983, en tid da synthesizere var forbeholdt en svartkledd gjeng med vekttall i informatikk og usunt forhold til Maaruds gull med ost og løk. Tromsø som opphavssted for bølgen av elektronisk musikk som har hjemsøkt vårt land. Jeg mistenker tromsøværingen Per Martinsen for å besøke denne svømmehallen jevnlig.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur