00:00 - 03. november 2017

Høyspent helhet

Juxtaposition debuterer med elektrifisert, bråkete og svært raffinert støyimpro.

Sofistikert lytting: Juxtaposition viser at det bråkete kan romme det vakre. Foto: Monica Carocci/Nakama Records

Det rikholdige norske miljøet for improvisert musikk favner en rekke sjangre, fra klassisk via jazz til støyrock. Plateselskapet Nakama, med bassisten Christian Meaas Svendsen som primus motor, rommer mye av dette. Selskapet har tidligere i år vist bredde med den østerrikske, Oslo-baserte vokalisten Agnes Hvizdaleks soloplate Index og Svendsens vise-soloprosjekt Avin, hvor Hvizdalek også medvirker.

Nå utvider Nakama sitt repertoar med trioen Juxtaposition, et internasjonalt samarbeid mellom Hvizdalek, tyrkisk-italienske Utku Tavil (perkusjon og elektronikk) og norske Magnus Skavhaug Nergaard (bass og elektronikk). På platen med samme navn har de også med seg den unge norske komponisten Natali Abrahamsen Garner på to spor.

Sammen skaper de medrivende musikk hvor elektronisk manipulering av lyder er en gjennomgående metode, men også hvor musikernes kollektive improvisasjon blir en utforskning både horisontalt i tid og vertikalt gjennom teksturer og lydblokker.

Annonse