Annonse
00:00 - 03. november 2017

Hammer og klaver

Pianoet brenner. Det skulle bare mangle.

Høyt spill: Tori Wrånes fremfører Loose Cannon under Lofoten internasjonale kunstfestival i 2010. Foto: Kjell Ove Storvik
Annonse

«Det henger noen folk oppe i trærne! Som spiller på sag!», hørte jeg unge, oppstemte stemmer si i forbifarten. Gjennom hurven av regnponchoer. Bortover stier av knuste plastglass og barnåler. Og ganske riktig: Litt lenger inn i skogholtet, oppe på trestammene, satt tre sagspillere. Kunstneren selv hang i løse luften, knyttet fast i verdens lengste hestehale. Hun sang.

Tori Wrånes har en egen evne til å engasjere. Enten det er, som i dette tilfellet, blant trærne på musikkfestivalen Hove, i et parkeringshus i Los Angeles, eller som siste utstiller noensinne på Museet for samtidskunst. Det er ikke helt enkelt å definere hva det er man ser og hører, men det er veldig tydelig noe. En forrykkelse av virkeligheten. Grotesk, fantastisk, hypnotisk og morsom.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur