00:00 - 03. november 2017

Fra nyskapende til provoserende dårlig

Teaterfestivalen Meteor ga publikum mye å bite i, men den kunstneriske kvaliteten var sterkt varierende.

Merkverdig og fint: Alessandro Sciarroni lager teater av ballsport for blinde. FOTO: Alessandro Sciarroni

Meteorfestivalen startet nyskapende, med blindeball som teater, og endte provoserende dårlig, med unge aktører i en meningsløs nakenorgie kalt White Beauty. Innimellom overraskelsene og skuffelsene kunne man alltids ty til Meteors sikre vinner: Forced Entertainments Table Top Shakespeare, fortellerteater av ypperste klasse.

Teater som readymade. I Aurora har den italienske koreografen Alessandro Sciarroni iscenesatt den paralympiske grenen blindeball, et ballspill for blinde. Kampen er reell, med tre profesjonelle spillere på hvert lag, to dommere og en ball som lager lyd. Man scorer ved å kaste ballen i motstanderens mål. Gjennom Sciarronis bruk av lyd og lys blir kampen mer enn bare en sportsbegivenhet. På et tidspunkt mørklegges rommet, og publikum får erfare kampen gjennom ballens rytme. Vi blir sanselig likestilt med utøverne. Senere spilles fiolinmusikk ekstremt høyt, så det blir umulig for utøverne å høre ballen og de må avbryte spillet.

Annonse