00:00 - 03. november 2017

Begjærets pris

Trangen til kjærlighet og berømmelse kan fylle selv den mest frisinnede med uro.

Ru og trygg: Ty Dolla Signs sangstemme er kanskje bransjens mest karakteristiske instrument for tiden. Foto: Jerry Lee Cordy

Ty Dolla Sign har nettopp tekstet kjæresten sin for å fortelle henne at han ikke kommer hjem i kveld. Og, aner vi, neppe i morgen heller. Nå sitter han og drikker Hennessy og gin sammen med en gammel flamme. «I know,» synger han «I be up to no good / Baby, I know, I’m just misunderstood.»

Øyeblikket er mettet med ironi. Den eneste misforståelsen det kan være snakk om, er at Ty skulle ha noen god grunn til å være utro mot dama si. At han er misforstått og derfor kan bryte opp med god samvittighet, er bare en løgnaktig unnskyldning, formodentlig lansert av flammen, for å dekke over smerten han påfører mottageren av sms-en. Den første erkjennelsen er den beste: «I know, I be up to no good.»

Låten heter «Ex» og er sistesingelen fra Ty Dolla Signs splitter nye og fullstendig overdådige andrealbum Beach House 3 (de to første strandhusene var nominelt mixtapes). Men hvem er egentlig eksen her? Er det kvinnen han har ekspedert via sms, hun han nå drikker seg sanseløs sammen med – eller ham selv, den evige og evig dårlige ekskjæresten?

Annonse