Annonse
00:00 - 03. november 2017

Begjærets pris

Trangen til kjærlighet og berømmelse kan fylle selv den mest frisinnede med uro.

Ru og trygg: Ty Dolla Signs sangstemme er kanskje bransjens mest karakteristiske instrument for tiden. Foto: Jerry Lee Cordy
Annonse

Ty Dolla Sign har nettopp tekstet kjæresten sin for å fortelle henne at han ikke kommer hjem i kveld. Og, aner vi, neppe i morgen heller. Nå sitter han og drikker Hennessy og gin sammen med en gammel flamme. «I know,» synger han «I be up to no good / Baby, I know, I’m just misunderstood.»

Øyeblikket er mettet med ironi. Den eneste misforståelsen det kan være snakk om, er at Ty skulle ha noen god grunn til å være utro mot dama si. At han er misforstått og derfor kan bryte opp med god samvittighet, er bare en løgnaktig unnskyldning, formodentlig lansert av flammen, for å dekke over smerten han påfører mottageren av sms-en. Den første erkjennelsen er den beste: «I know, I be up to no good.»

Låten heter «Ex» og er sistesingelen fra Ty Dolla Signs splitter nye og fullstendig overdådige andrealbum Beach House 3 (de to første strandhusene var nominelt mixtapes). Men hvem er egentlig eksen her? Er det kvinnen han har ekspedert via sms, hun han nå drikker seg sanseløs sammen med – eller ham selv, den evige og evig dårlige ekskjæresten?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse