Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Samlingsstund

Legger man øret mot metalldørene, vil man høre musikkens gjenklang i kunsten i Nasjonalmuseets krypter.

Historie i tekstil: Det nesten 1000 år gamle Baldisholteppet ble oppdaget av Kunstindustrimuseet i en koie på Hedemarken i 1887, og har vært en sentral del i museets samling siden. Foto: Stiftelsen Kunstindustrimuseet / Nasjonalmuseet
Annonse

Politiet er på plass i Oslos gater. Armerte kjøretøy sperrer trafikken ned mot Karl Johan, der korpsmusikk ljomer maktsykt mellom bygningene som et malplassert ekko fra en annen tidsalder. Åpningen av det 162. Storting er dessverre ingen lek. Demokratiet krever streng bevoktning nå. Denne formiddagen i form av bryske politimenn med ulende sirener og knitrende walkie-talkier. 

Hverken demokrati eller nasjonalarv står i hodene til den skrattende venninnegjengen som haster inn på kafeen, trespannet med bøffe arbeidere som lunter tilbake til det evige byggeprosjektet kalt Oslo Sentrum eller barnehagen på bytur. «Heia politi! Heia brannmann!», roper de halvhjertet. De to bakerste fireåringene holder armene fremfor seg og er søvngjengere. De vil garantert nå langt. Hadde småtassene bare løftet blikket mot gittervinduene de akkurat passerte, ville de sett rakt inn i nasjonens flotteste skattekiste. 

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur