Annonse

Annonse

00:00 - 13. oktober 2017

Rødhette bak jernteppet

Grey Wolf and Little Red Riding Hood. Av Garri Bardin, med engelske undertekster på Youtube

Jon Blund-filmene i Jul i Skomakergata gjorde mange nordmenn kjent med sovjetisk tegnefilm, men for en virkelig titt bak det forhenværende jernteppet er det verdt å sjekke ut serien Grey Wolf and Little Red Riding Hood fra 1990. Bardins Seryi Volk & Krasnaya Shapochka, som serien het originalt, er leireanimasjon på sitt beste, og herlig ugjennomtrengelig. Ulven virker umiddelbart som et symbol på amerikansk dekadanse, der han synger Sinatra-inspirerte jazzlåter mens han spiser en harepus, men serien skal visstnok egentlig være et satirisk oppgjør med Sovjetunionen selv. Søk serien opp på Youtube, og få russiske barnesanger på hjernen helt gratis.

Hanne Østli Jakobsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse