Annonse
00:00 - 06. oktober 2017

Nærgående portrett

I Marit Moum Aunes versjon møter vi en skuffet – og samtidig illsint – Hedda Gabler.

Balansekunst: Grete Sofie Borud Nybakken som Hedda Gabler og Philip Currell som Jørgen Tesman. Foto: Erik Berg
Annonse

Hedda Gabler er vel den av Henrik Ibsens skikkelser som jeg liker best å se iscenesettelser av. Hedda er gift med Jørgen Tesman, som venter på sitt opprykk på universitetet. Så kommer Heddas tidligere beiler Eilert Løvborg tilbake til byen – med et manus som gjør ham til en konkurrent for Jørgen. Sammen med ham er Heddas gamle skolekamerat Thea Elvsted som Løvborgs sekretær og allierte. Og i bakgrunnen, eller innimellom alt dette, lurer husvennen Brack – som underholder Hedda mens Jørgen er opptatt med sin forskning.

Hedda selv, derimot, har nok hatt høyere ambisjoner og forventninger til livet sitt enn det hun har endt opp med, og hun fremstilles ofte som en femme fatale som spenner ben på Thea samtidig som hun flørter med alle mennene rundt seg.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.