00:00 - 13. oktober 2017

Mellom alt og ingenting

Kan vi tro at Broen ikke er en spøk, men noe vi kan tro på, noe som er sant?

Innfall og glittersokker: På sitt beste er Broen en kreativ og lite selvhøytidelig gjeng som stadig utforsker nye måter å sette sammen lyder på. Foto: Maria Gossé

Det blir vel strengt tatt bare dumt å forsøke å kategorisere Broen – bandet som kombinerer så mange forskjellige sjangre og stiluttrykk i løpet av én låt at det nærmest er umulig å putte noen merkelapp på dem. Bandets fem medlemmer spiller gjerne skranglejazz den ene kvelden og står på store festivalscener den andre, men den slags overrasker vel ikke lenger.

Spørsmålet er vel heller om det kan bli litt for mye. Bandet kan virke litt som et innfall eller et overskuddsprosjekt laget i en fritime på jazzlinjen i Trondheim, hvor musikerne putter inn inspirasjon hentet fra det ene eller andre stedet og pakker det inn med glitter, fargerike strikkesokker og hjemmelagede kostymer.

På sitt beste er de en kreativ og lite selvhøytidelig gjeng, som stadig utforsker nye måter å sette sammen lyder på. På sitt verste virker det hele litt påtvunget eklektisk, med låter som spriker i så mange kanter at de aldri noen gang lander ordentlig.

Annonse