Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Lekent om fremmedfrykt

Invasjon! belyser utfordringene i et multietnisk samfunn med humor.

Høy energi: Ingen skal stå i fare for å sovne under forestillingen. Foto: Sogn og Fjordane Teater
Annonse

Svensk-tunisiske Jonas Hassen Khemiri debuterte i 2003 med dagbokromanen Ett öga rött, skrevet på innvandrersvensk. Debuten, om femten år gamle Halim, som har delt opp verden i «blattarna» (svartingene) og «svennar» (svensker), vakte oppsikt. «Jeg fant på ord, lette etter uttrykk, og i det fant jeg en frihet,» har Khemiri sagt om skriveprosessen.

Regissør Frode Gjerløws prosess med Invasjon! har likhetstrekk med dramatikerens. For å kle forestillingen i en ungdommelig, norsk språkdrakt er det blitt samlet inn slangord og -uttrykk. Ekornkuk, flo-jo og hoez blander seg inn i replikkene, som blir naturlig uttrykt av fem lekne skuespillere kledd i hvite boots og svarte skinnyjeans.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.