00:00 - 20. oktober 2017

Lekent om fremmedfrykt

Invasjon! belyser utfordringene i et multietnisk samfunn med humor.

Høy energi: Ingen skal stå i fare for å sovne under forestillingen. Foto: Sogn og Fjordane Teater

Svensk-tunisiske Jonas Hassen Khemiri debuterte i 2003 med dagbokromanen Ett öga rött, skrevet på innvandrersvensk. Debuten, om femten år gamle Halim, som har delt opp verden i «blattarna» (svartingene) og «svennar» (svensker), vakte oppsikt. «Jeg fant på ord, lette etter uttrykk, og i det fant jeg en frihet,» har Khemiri sagt om skriveprosessen.

Regissør Frode Gjerløws prosess med Invasjon! har likhetstrekk med dramatikerens. For å kle forestillingen i en ungdommelig, norsk språkdrakt er det blitt samlet inn slangord og -uttrykk. Ekornkuk, flo-jo og hoez blander seg inn i replikkene, som blir naturlig uttrykt av fem lekne skuespillere kledd i hvite boots og svarte skinnyjeans.

 

Annonse